Geslaagde oefenmarathon 2016

carina jansen

 

 

De aftrap 2016 is geslaagd: met 23 menners op de startlijst waarvan 17 van onze vereniging en 6 gasten – de één wat meer gevorderd dan de ander – hadden we een goed uitgangspunt voor een mooi dagje mennen.

 

Naamloos-1Om het outdoorseizoen in te luiden en menners en viervoeters de kans te geven voor de ‘echte’ wedstrijd nog even te oefenen , biedt In Stap en Draf de oefenmarathon aan voor leden en niet-leden. Vooral voor hen die dit jaar het eerst met een nieuw span willen starten, of menners die zelf nog onervaren zijn, is dit de mogelijkheid om in een rustige omgeving te oefenen.

De dag start met de Dressuur die door maar liefst 2 juryleden beoordeeld werd en daarmee krijg je te zien welke punten voor verbetering vatbaar zijn.  5 deelnemers scoorden boven de 65%, dus dit getuigd van een behoorlijk niveau.

mark Besheuvel 2De vaardigheidsbaan was ruim opgezet en met een lengte van 680 m goed te rijden.

9 foutlozen is voor de parcoursbouwer het bewijs dat de baan wel te rijden was; de snelheid moet zo hier en daar nog verhoogd om geen strafpunten op te lopen.

De volgende 5 hindernissen, opgebouwd uit zo min mogelijk vaste palen, zodat het opruimen ook weer gemakkelijk is, werd met veel enthousiasme ontvangen en door ervaren hindernisrechters goed begeleidt.

Ook onze gasten waren zeer te spreken over de opzet van deze dag, zeker ook de begeleiding bij de hindernssen viel in goede aarde.

Het laatste opruimen moest nog even met een paar flinke regendruppels bezegeld worden, en dat was dan ook eigenlijk het enige wat iets minder was.

napratenMet een patatje, een fricandel en een drankje in de heerlijk verwarmde kantine, i s het wel heel prettig om je weer op te warmen.

Het feit dat we het seizoen met een oefenprogramma beginnen, wordt uitermate gewaardeerd en daarom komt er volgende jaar zeker een vervolg.