Verslag wedstrijd commissie D+V

Dressuur en Vaardigheid 2016 In Stap en Draf

DV hengelo 2016Voor het 2e jaar zijn we als vereniging ingestapt in de competitie ‘Achterhoek Bokaal” en was het vandaag aan ons om de menners de kans te geven Dressuurproeven te verrijden en een Vaardigheidparcours te doorlopen. Het aantal deelnemers was meer als vorig jaar en daarom is gekozen om in 4 ringen te starten. De Ringmeester van de Vaardigheid heeft het dan wat drukker om alles in goede banen te leiden, maar het is prima gelukt, mede dank zij de fijne communicatie met de menners.

lovorDe eerste prijzen zijn verzorgd door de Fa. DV Hengelo 2016Langwerden, veevoeders uit Hengelo, die de winnaars een zak brokken thuis bezorgd

Het weer – ja we zijn niet gauw tevreden - was extreem warm; zo nu en dan een frisse wind was echt nodig. Volgend jaar gaan we voor iets minder warm en iets meer deelnemers. Vooral de Hobbyklasse was wat onderbezet.

De resultaten van onze leden wren naar behoren; Gerrit Elferink 202.5 punten, Hetty DV hengelo 2016Kroeze 198 pnt en Irma Bolt 180 pnt dus allen in de bovenste regionen.

Irma staat 3e in de competitie en in de vaardigheid 2e. Dick Bolt staat in de vaardigheid 3e.

In het 2e weekend van oktober organiseert de vereniging de jaarlijkse SMW en voor de D+V-liefhebbers is er op 25 juni in Westendorp een wedstrijd; 24 juli in Winterswijk en op 10 september ( op herhaling) in Geesteren, gld. U kunt zich dv Hengelo 2016hiervoor aanmelden via “Mijn KNHS”. Menners zonder startkaart kunnen zich rechtstreeks bij de desbetreffende vereniging aanmelden.

We zien terug op een geslaagde dag en hopen de deelnemers van dit jaar volgend jaar weer te mogen begroeten in Hengelo.