Mooie avondrit

slotboom bordVerslagje van de avond rit afgelopen zaterdag

Om 17.00 hadden Minie en Gerrie de koffie gereed bij Slotboom en kwamen de 7 deelnemers  zo zoetjes aan binnendruppelenen.

Dde een aangespannen en de ander met vervoer.Het weer was uitstekend en derhalve goed gepland door de organisatie.

Mede door dit prachtige weer was het een feestje om te rijden. Door het afgelopen mooie weer. Al het gras is van de weiden en de mais stond ook nog laag en alles fris groen. Dus de vergezichten waren heel erg mooi.

markeplasDe tocht ging rond Varssel wij kwamen langs de Marke plas en de proefboerderij  hierdoor reden we rond het waterwin gebied “Het Klooster”vervolgens reden we door, langs het Meestershuus en kwamen we op de Varsselse Enk met aan het einde de varsselse enkVarsselse Molen. Dit is nu het clubgebouw van de Hamove.

Na Varssel city genomen te hebben kwamen we langs de Golfbaan “Het Zelle”.De Ruurlose weg werd overgestoken, nog altijd reden we op het landgoed “Het Zelle” van Baron van Dorth tot Medler.

boomfeestdag1Op de Helderboomsdijk hadden we links een in 2011 tijdens de boomfeestdag aangelegd bos waarvan de bomen door de jeugd van Bronckhorst zijn gepoot.

helderboomszijweg1Na een stukje stapelbroek gingen we links af de Helderboomszijweg in dit is een smal pad waar we omringd werden door varens en zo kwamen we weer op de Zomervreugdweg, deze helemaal uitgereden en weer terug richting Varssel
Via o.a. de Tentendijk en langs “Het Sieperszandgat” reden we zo weer richting Slotboom.

Hier nog wat gedronken slotboom bord alleenen nagepraat. Daarbij Minie en Gerrie van de worst en kaas afgeholpen nagenietend van een prachtige avondrit.