Puzzelrit 2016

Hier de belevenissen van Nieske Pohlmann tijdens de puzzelrit.

overzicht pakerenOok dit jaar verheugde wij ons weer zeer op dit jaarlijkse evenement.

Op tijd uit de veren en met de marathonwagen op de aanhanger en de pony in de trailer reden we richting de accommodatie van de RV en PC Vorden waar vandaan de start plaats vond.

cortummeDe puzzeltocht uitgezet door de heer Cortume is elk jaar weer een ware overlevingsstrijd. Het begon al bij de 2 hopmannen Jan en Piet, die wij in het 1ste deel van de route niet eens hadden opgemerkt. Bij de 1ste opdracht verloren wij dus al een half uur aan zoeken, draaien en keren om vervolgens toch nog de juiste controle letter niet op te schrijven, grrrr echt frustrerend.

Nou met goede moed verder, op naar een verkeersbord met overstekend groot wild, ik wist dat er iets mee was, maar google hielp ons niet echt verder, dus toch ook hier weer een verkeerde letter gepakt.

Gelukkig wisten we wel dat we niet opzoek hoefden naar de BNer, omdat deze afkorting ongeoorloofd was om te gebruiken volgens de reglementen die bij elke regel in de route beschrijving er wel weer bij gepakt werd.

Zo vervolgden wij onze weg over de spoorwegoverweg, wat natuurlijk een spoorwegovergang had moeten zijn om vervolgens ons weer eens te vergissen in de priemgetallen, de vier groene brieven bussen die volgens de uitzetter niet groen waren, de hele of heel bekende Nederlanders enzovoorts.

Gelukkig heb je tijdens de rit niet in de gaten hoe je prestaties zijn, pas bij de uitleg en de prijsuitreiking raak je langzaam het laatste stukje zelfvertrouwen dat je nog had kwijt.

rustZelf hadden wij de pech om net voor de pauze onze band lek te rijden, wel zuur we hadden namelijk voor het eerst sinds 2 jaar onze pony weer voor de wagen. We hebben met de auto het 2de deel gereden en wonnen hiermee de poedelprijs in de vorm van een blikje bandenplak materialen!!

catering

 

 

Familie Aalderink bleek de concurrentie te sterk en sleepten zowel de 1ste en de 2de prijs in de wacht.de 3e prijs was voor Francisca en Minetta een emmer.

relax rust

We hebben een prachtige tocht gehad, met goed weer en een prima organisatie.

Er werden 15 startkaarten uitgereikt, aan menners, ruiters en fietsers en hiermede deden ca 35 personen mee.

Een echte aanrader voor iedereen die er (nog) niet bij was.

Ik zou zeggen tot volgend jaar!

Groetjes Nieske Pohlmann.