Opendag 2016

vaandel
 

Als het aan de weersvoorspellers had gelegen dan hadden we zondag 4 september allemaal met een somber hoofd onder de dekens gelegen.

 

Gelukkig dwong de open dag van onze menvereniging ‘In Stap en Draf’ ons om gewoon zo goed mogelijk gemutst ‘het er maar op te gaan wagen’.

vertrek hietmaat

bord hietmaat

 

Het bleek een goede gok! Vanaf de Hietmaat zou het feest gaan beginnen. Anders dan andere jaren werd er niet in kolonne gereden maar individueel. Wat voor ons in ieder geval resulteerde in een relaxte rit met een ontspannen teugeltje.

 

We hebben genoten van de prachtige route die hoe bekend die omgeving voor ons toch ook is toch nog een paar kleine verrassingen gaf. Zo ben je nooit uit ontdekt, zelfs niet in eigen omgeving!

We hadden een fijne pauze aan de vierblokkenweg waar we goed verzorgd werden met een hapje en een drankje.

ruiters

 

 

Ook de ruiters die dit jaar voor het eerst mee reden waren erg te spreken over de route, voldoende zandwegen, waardoor ze lekker door konden rijden en niet veel later dan de koetsen arriveerden.

 

 

 

 

 

ringstekenEenmaal terug op de Hietmaat konden de menners zich nog kwaad maken op een vaardigheidsproef en de ruiters en andere fanatiekelingen op het ringsteken. Ook waren de bijzondere tweewielers van Slotboom weer paraat.

vaardigheid

 

 

 

 

Hier werd gestreden om het ‘verwenpakket’ en de beroemde ‘In stap en Draf emmer’.

 

bijzondere fietsenEenmaal moe, rozig en voldaan met de paardjes weer veilig in de trailers konden we genieten van een heerlijke kop soep en een mooi lunchpakket. De bijgevoegde appel paste er niet meer in , maar die was wellicht ook voor het paard bedoeld.

Met een luxe gegraveerd glas op zak als aandenken, trokken we huiswaarts en konden we vrij snel nagenieten van de mooie foto’s die Gerben Vruggink en Theo Jansen hadden gemaakt.

Oh en het weer? Ik geloof dat het voorspellen van het weer het enige beroep is waar zoveel fouten gemaakt mogen worden, zonder dat het gevolgen heeft. In dit geval een mooi gelukje voor de deelnemers want zelfs het weer was prachtig!!

Graag tot volgend jaar!