Loods op de Hietmaat een feit

20170225 151838

 

 

25 februari 2017 is de in gebruik name van de Loods op de Hietmaat een feit.

slotboom bord alleenEr zijn heel veel stappen verzet door In Stap en Draf’-fers bij Jan Slotboom.

Aan het eind van een evenement (o.a. Wedstrijd – Open Dag) gaat Lies huiswaarts met de patat-eetspullen en zo aan het begin van de avond belanden de laatste horecaspullen in de kelder bij Jan. Nog even nazitten aan de keukentafel met een kop koffie en we hebben er weer iets moois opzitten ……….!

hengelo 2016Dat de fam. Slotboom en de medewerkers nog de andere dag voor veel verrassingen staan - nou ja, verrassingen zijn het niet meer na zoveel jaar- van het opruimen en herplaatsen van de gebruikte spullen voor In Stap en Draf, vond en vindt Jan niet meer dan normaal.

Ik vraag me nu af: Wat brachten we terug? De spullen van Jan – in bruikleen aan iSeD of de spullen van iSeD en Jan gebruikte ze ook. Dat eerste is waarschijnlijk het meest voorkomend: ik denk aan de kopjes …….. wie zou die betaald hebben?

20170225 133221Ik ben dan ook zeer benieuwd wat er nu in de kasten staat in de Loods. Meer dan ……….

Zo heb ik eens geopperd dat statafels voor tijdens de zomerbbq handig was. Jan had Inge al opdracht gegeven om er 2 te kopen bij de Gamma. Nee Jan, dat is niet de bedoeling – we doen het samen: jij één en de ander betaal ik uit de opbrengst van de bbq. De naam onder de tafel en er zijn geen misverstanden! Gezamenlijk gebruik is wel het minste als de spullen opgeslagen staan aan het Kieftendorp.

20170225 133926De spullen worden ook nog eens door Jan uitgeleend aan de leden (over lasten wordt wederom niet gesproken) en voor uitleen aan niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd; een vrijwillige gift brengt meer op dan een vaste prijs, is de ervaring van Jan.

Nu staat alles hier in de Loods – nou ja alles? Als wedstrijdsecretariaat heb ik ook nog een kast vol met mappen, stopwatches, pennen, papier, lintjes, etc. Dus wie wat zoekt op administratief gebied, kan ook nog bij ondergetekende terecht.

IMG 20170225 WA0000En ik ben benieuwd wat ik hier in de loods nog meer aantref – en daarom kom ik nu ook even kijken, ook voor een broodje gehaktbal – van wat de leden de laatste tijd zoal hebben aangeleverd. De 2 verhuiskarretjes voor de tafels gingen gisteren mee ……….. en zo is er meer veel meer gebracht onder het mom van: hebben we thuis niet meer nodig!

Wie echt weet wat er allemaal is weggetimmerd, gemetseld, verwerkt in de wanden, de vloer en zolder zijn Bennie, Jan, Henk en Tonnie, en natuurlijk Jebbo die de rekening gepresenteerd kreeg van alle niet-gesponsorde producten.

Resultaat: er is een hele mooie ruimte beschikbaar voor de vereniging met een prachtig keukenblok waar we zeker weten veel plezier van gaan hebben!

20170225 120157Ps. De naam “In Stap en Draf” komt boven de deur – gemaakt in het grijze verleden door Marcel voor de boog ter ere van een kampioenschap.

 

Dank aan allen (naast de 4 genoemden zijn er nog veel meer leden actief geweest!) die dit mogelijk gemaakt hebben en dan noem ik toch nog weer Jan die - o.a. in zijn tijd van voorzitter zijn - veel achter de schermen gedaan heeft, zodat het nu voor de vereniging mogelijk is om deze ruimte in gebruik te kunnen nemen.

 

Proost op de Loods!

Knipsel

Willemien,

Hengelo 25 februari 2017, 13.00 uur