Verslag puzzelrit van Nieske

foto 1

 

Jaarlijkse Puzzeltocht

Wellicht kon jij er door omstandigheden dit jaar niet bij zijn, dan zou ik zeker niet verder lezen, want dan krijgt je vast nog meer spijt dit gemist te hebben.

foto 2Want vandaag, zondag de 23ste juli stond weer de grote jaarlijkse puzzelrit op het programma van onze menverenging ’In stap en Draf’.

De echte rotten ‘in het vak’ waren er in ieder geval zeker weer bij en vroegen zich af of er nog wat nieuws in petto zou zijn.

Inmiddels hebben zij natuurlijk alles wel zo’n beetje gezien.

Met net als vorig jaar het vertrekpunt de locatie van de rijvereniging in Vorden, was men niet verbaasd dat er stukjes route overeen kwamen en zelfs een aantal vragen leken gelijk, piece of cake dus! Alhoewel…….??

Wie de heer Cortume, de uitzetter van de tocht die altijd gelijk heeft een beetje kent weet ook dat niets is wat het lijkt. Denk je iets te weten dan is het dit jaar net weer even anders.

Uiteraard wordt het reglement van te voren goed doorgelezen. Zo weet je precies welke afkortingen er veroorloofd zijn en welke niet. Wat is nu wel als tekst geoorloofd en wat moet er letterlijk te vinden zijn?

Overal kom je collega’s en concurrenten tegen en ze rijden allemaal vastberaden een andere kant op. Welke zal je dan volgen? Of toch maar eigenwijs juist die laatste andere optie kiezen?

Flesje bier, potje okkernoten, huisnummerbordjes, of zijn het familienaam bordjes met een huisnummer?, vliegende herten of overstekend wild, een Audi A5 of A4 of toch gewoon het A4 papiertje leverde op menig aanspanning weer de nodige verhitte discussies op.

foto 3De ingelaste pauze waarin je een lekker soepje, gebakken eitje of broodje knakworst kon bestellen was een aangenaam rustmoment om weer even te resetten en de boel op een rijtje te zetten om zo met frisse moed het 2de deel te starten.

Deel 2 leek veel sneller te gaan en vast ervan overtuigd hier minder missers gemaakt te hebben had iedereen zich precies tussen de buien door weten te rijden en arriveerde men met een zonnetje in en op het gezicht weer bij de parkeerplaats.

foto 4Snel aftuigen en de paarden op de wagen, om het oordeel des uitzetter te aanvaarden. Met meer dan voldoende strafpunten, ja zelfs de winnaar had nog een hoop punten weten te verzamelen, kreeg iedereen toch nog een mooi aandenken aan deze weer gedenkwaardige dag.

Durf jij volgend jaar ook het oordeel van de uitzetter te aanvaarden? Noteer dan in januari gelijk deze rit in jouw agenda. Dare to be there!