in memoriam Han Woolschot

foto kaaarsjeshart

In memoriam              Han Woolschot

Op de Achterhoekse Paardedagen te Zelhem stond Han met zijn Tweespan aan de start en vanuit hier ging hij samen met zijn menvrienden het land in naar andere wedstrijden.

Vanaf het eerste uur was Han promotor van de Mensport. Onze leden heeft hij de kneepjes van het vak bijgebracht: eerst op de Hietmaat, daarna – toen de menner over eigen vervoer beschikte – gaf hij les bij hem thuis in Manege ‘de Lange Wilm’. Daar aan de Nijmansweg hielpen zijn dochter Annet en schoonzoon Robert hem de Mensport op de kaart te zetten.

Han genoot van de paarden, en met name van het mennen, op zijn rustige manier en als dat betekende de handen uit de mouwen steken en als wedstrijdcommissielid met de shovel hindernissen bouwen, je mocht op hem rekenen.

Door de jaren heen heeft hij menig EK en WK-mennen bezocht en altijd ging er een souvenir mee naar huis voor de achterblijvers; dit was zijn vakantie. En natuurlijk was het ook vakantie als hij met de menvrienden van ‘In Stap en Draf’ een weekendje op weg ging.

We waarderen hem om zijn enorme inbreng voor de Mensport en voor onze vereniging in het bijzonder. Een menner van het eerste uur is op 9 augustus 2017 heengegaan.

We wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte voor de komende tijd.

kaart 1Menvereniging ‘In Stap en Draf’

foto kaart

 kaart 2