Je bent braaf

bekveld 1

 

Demonstratie van Gert Harmsen met zijn prachtige paard “Erika“. Samen met Marcel Schiphorst.

Er werd uitleg gegeven over hoe paarden in de kudde leven, en hoe wij als mens dat gedrag kunnen zien.

Het vragen van de hoef op tillen van het paard naar achteren laten lopen geeft aan dat je de leider van je paard bent.

En Gert vertelde dit met de rust en kalmte die hij van nature uitstraalt .

Tussen door klonken de woorden “je bent braaf “, en vertelde Gert verder over het inspannen van zijn paard. De namen van het tuig, maar ook dat het spannend was als hij Erika nog niet voor de wagen helemaal vast had staan. Hij deed op dat moment ook even niet praten door de microfoon.

bekveld 2Toen dat op orde was , reed Gert met Erika heen en weer over de Veermansweg. In verzamelde draf en arbeid s draf. Dit was goed te zien wat daarin het verschil was.

 

Ook hierbij gaf Gert nog uitleg over hoe je het beste met een auto langs het paard heen kon rijden. Laat je auto in de juiste versnelling , ga niet schakelen als je naast het paard bent, en rij er vlot maar niet te hard langs.

Kijk ook eens op de volgende link: Wat te doen als je een paard ontmoet.

Ik heb genoten van al z n uitleg en verhaal , en zowel voor mensen die vaker met paarden werken en voor de mensen die niets van paarden weten . Was zijn uitleg en demonstratie heel duidelijk en stak iedereen er wat van op.

En de tekst “je bent braaf” die vaak klonk tussen de opdrachten door voor Erika bedoelt , heb ik later op de dag nog vaker horen klinken………….

Monique Schuitemaker.