Johann Haasnoot dik in de prijzen

NK authentiek gerij te Rotterdam

nat rotterdam.JPG2Op 9 september werd het NK traditioneel gerij gehouden, dit jaar was Rotterdam de plek waar alle aanspanningen heen kwamen om met elkaar de strijd aan te gaan.

Een flinke reis dus om 04:45 rinkelde de wekker en om 05:30 vertrokken we vanuit Vorden richting Rotterdam. Waar het de dag ervoor niet droog was geweest in bijna het gehele land regende het nog steeds maar de vooruitzichten waren dat het in de loop van de ochtend vanuit het westen droog zou worden. Bij aankomst in Rotterdam rond 07:30/08:00 begon het inderdaad droog te worden wat ervoor zorgde dat iedereen ook goed gemutst arriveerde.  

rotterdam regenLang ging dat echter niet duren, net voordat we de ring in moesten voor de beoordeling bij 3 juryleden kwamen de eerste druppels weer naar beneden, zittend onder een paraplu was het nog goed te doen echter na die beoordeling kwam het weer met bakken uit de lucht waardoor ik met de waxjas aan en zittend onder de paraplu plaats nam op de bok en Mark vanuit de vrachtwagen alle andere deelnemers gadesloeg die toen de ring in moesten voor de beoordeling. De regen stopte rond 11:00 en dat was ook de tijd om te vertrekken voor het eerste deel van de route die richting het Hoge en Lage bergse bos ging voor een fantastische lunch aldaar.

ererondeHet bleef droog tot het vertrek van alle deelnemers na de lunch, we kwamen toen in een flinke onweersbui terecht maar doordat een ieder rustig bleef stappen werd ook de rust onder de paarden bewaard en waren er geen calamiteiten. Regen viel er toen ook weer,  zoveel dat een paraplu niet echt voldeed maar met een dikke deken en de waxjassen erbij konden we zelf droog blijven.

prijd met beker

Bij terugkomst op de Rotterdamsche manege was het droog geworden en begon de zon te schijnen toen alle aanspanningen opstelden voor de prijsuitreiking. In de rubriek pony's authentiek zijn we als 2de geëindigd en mochten uittreden om die prijs in ontvangst te nemen. Als klap op de vuurpijl mochten we nog een keer uittreden omdat we de Mensport & van der Wiel trofee hadden gewonnen. Dat is de prijs voor de deelnemer met de hoogste score uit 3 beoordelingen in het afgelopen seizoen.

Een prijs waar niet vanuit gingen hem gewonnen te hebben en waar we dus dolblij mee zijn! Al met al kijken wij ondanks de regen terug op wederom een goed geslaagd NK.