Het seizoen 2017 van Riechard Becker

 

pasf8 juli 2016 krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis in Vorden. Weken, zo niet maanden hebben we keihard gewerkt om het huis en rondom het huis het helemaal naar ons zin te maken. En dan raad je het al, het rijden schiet er een beetje bij in en is er geen ruimte voor wedstrijden. !,5 jaar geen wedstrijden gereden en dan begint het toch weer te kriebelen.

Winter 2017, de grootste klussen zijn gereed en we trekken de stoute schoenen aan, we schrijven ons in voor Haaksbergen op 2e Paasdag.

2015 sgw

 

Met het tweespan Ostara’s Wilfred en Havehoeve’s Floris gaan we starten in de klasse M dressuur en de klasse M vaardigheid. En dus lekker trainen, trainen en trainen, het loopt lekker en ik heb er alle vertrouwen in. Ook gaat de Achterhoekbokaal in mei van start en ook daar schrijf ik me voor in met het tweespan, 20 mei is de eerste wedstrijd in Hengelo.

 

Vrijdag voor pasen, ik rij de pony’s nogmaals in enkelspan en Havehoeve’s Floris loopt echt voor geen meter, hij is aan het wisselen en heeft veel last van zijn gebit. Wat nu, de wedstrijd afzeggen of ……..

We besluiten om in de enkelspan pony klasse M deel te nemen met Ostara’s Wilfred, de laatste keer dat ik een officiële wedstrijd in enkelspan met hem heb gereden is 4 jaar geleden dus dat wordt weer even spannend. 2e Paasdag, op naar Haaksbergen en het loop echt super, zowel in de dressuur als in de vaardigheid. We winnen beide dressuurproeven en ook nog eens de vaardigheid, wat een opsteker na al die tijd. Na deze wedstrijd gaan we ook de Achterhoekbokaal rijden in enkelspan pony. Ook hier loopt het lekker en na 2 wedstrijden staan we op de 2e plek met zicht op de winst, 3e wedstrijd moeten we verstek laten gaan, 4e wedstrijd in Winterswijk loopt niet lekker en dus vallen we terug naar de 4e plaats in de tussenstand van de Achterhoekbokaal. Mijn zinnen zet ik op de finale, hard getraind en ook voor het Districtskampioenschap haal ik alles uit de kast. Districtskampioenschap worden we 3e en kwalificeren ons voor de Hippiade dressuur klasse M, in de vaardigheid worden we 4e, we blijven foutloos in het parcours maar hebben 0,44 sec tijdsoverschrijding, geen barrage maar wel 1ste reserve voor de hippiade.

riechard BeckerMet bakken komt het de hemel uit, het blijft maar regenen en de finale van de Achterhoekbokaal wordt afgelast, helaas besluit de organisatie om geen nieuwe datum te prikken voor de finale en weg zijn onze kansen. Getergd zet ik alles op de hippiade maar het blijft maar regenen en ook de hippiade wordt een week verplaats en gaat van Ermelo naar Nijkerkerveen. En ook daar is het terrein een baggerzooitje, overal rijplaten en overal staan auto’s ,trailers en vrachtwagens vast. De ringen worden al ras slechter en wij moeten vanmiddag pas. Inrijden voor de vaardigheid is bijna ondoenlijk in zo’n klein stukje met 7-8 aanspanningen. Dan de ring in en het loopt lekker, even ben ik de weg kwijt en is de concentratie wat minder en valt er een bal op 7, weg finaleronde. Voor de rest blijven we foutloos en binnen de tijd. Daarna pony uitspannen, eerst eten en daarna weer inspannen voor de dressuur. Net te lang inrijden want het terrein is gewoon slecht, sleuren noemen we dat in plaats van dressuur rijden. Ostara’s Wilfred vindt het helemaal niks, heeft het zwaar met de menwagen omdat deze op hard rubber staat. De bewegingen komen niet tot zijn recht en we rijden echt 2 mindere proeven. We hoeven dan ook niet op de prijsuitreiking te wachten. Worden door een trekker uit de modder getrokken en gaan weer op weg naar huis. Hippiade 2017 was niet onze wedstrijd.

Dan moeten we het maar gaan doen In Hengelo op de samengestelde wedstrijd, daar willen we starten met Ostara’s Sandor, jazeker mensen, hij is weer terug bij ons op stal, en met Havehoeve’s Floris. Een mooie leerwedstrijd voor deze jonge pony.