Nieske Pohlman, zo gaaf Hippisch Achterhoeker 2017

Zo gaaf!

neske1Sta je springles te geven en daarna te genieten van een kop warme chocolade bij het Meerenbroek, stromen opeens de appjes en felicitaties binnen. Ik weet niet wat ik lees! Dank je wel iedereen voor het stemmen ca.1000. Ik had er stiekem op gehoopt, maar gunde het alle anderen ook.

 

Jean-René Luijmes mijn vroegere instructeur voor wie ik veel respect heb.
Kim Van Den Mosselaar Weustink die zoveel voor de Bixie doet, ik denk dat wij heel veel raakvlakken hebben wat betreft het promoten van de sport vooral ook bij jongeren.
Jill Bomers oneindig veel goede verhalen overgehoord.
En dan Johan Venderbosch, die verdiend natuurlijk gewoon om hippisch achterhoeker van de eeuw te worden.

Uiteraard weet ik dat ik heel actief ben voor Rijvereniging en Ponyclub de Bronckhorster Ruitervrienden en mijn bedrijf Paardenluisteren, maar het mooiste vind ik om een brug te kunnen slaan tussen de wedstrijdsport en heel veel andere manieren om met je paard om te gaan. De sport is aan verandering onderhevig, steeds meer mensen staan open voor een andere manier van omgaan met het paard. Werd deze manier van benaderen vroeger in het geitenwollensokken hoekje geplaatst, langzaam kruipen we daaruit en wordt er met meer respect en belangstelling naar gekeken! Ik ben dan ook blij om naast volledig ORUN opgeleid ook volledig volgens het Freestyle Systeem te zijn opgeleid bij de Freestyle Academy Emiel Voest. Dat deze opleiding inmiddels ook door de KNHS Nederland volledig erkend is als instructeurs opleiding zegt denk ik genoeg. Ik hoop nog veel voor de sport en de toekomst met paarden te kunnen betekenen en wil iedereen bedanken die gestemd heeft!