verslag dressuur vaardigheid

 

Dressuur en Vaardigheidswedstrijd

De aantal inschrijvingen was niet zo groot dit jaar waarschijnlijk omdat er wat veel wedstrijden zijn in deze tijd, maar voor ons nu mooi de gelegenheid om op de tijd de prijsuitreiking te plannen zodat de receptie om 16.00 uur een aanvang kon hebben.

Onze ‘eigen’ juryleden waren al gevraagd door andere verenigingen en zo kon het zijn dat we een heel nieuw jurykorps hadden. Goed voor de organisatie want dat betekent dat de ‘automatische piloot’ nu eens niet ingeschakeld kon worden en je alert bent op wat er gebeuren moet.

De menners kunnen zich inschrijven voor 2 proeven waarvoor 2 dressuurbanen neergelegd waren. En bovendien nog een baan voor de jonge menners in de bixieklasse. Deze laatste namen 10 poorten van de Vaardigheid en het parcours was blijkbaar niet gemakkelijk gezien het feit dat er maar één menner, Patrick Wormgoor de hindernissen foutloos nam.

De strijd om de Achterhoekbokaal is in volle hevigheid bezig. De volgende wedstrijd in dit kader is in Westendorp op 22 juni.

De prijzen waren dit jaar een schaaltje met allerlei lekkers er op en een pet van de vereniging zodat zij reclame kunnen maken voor onze vereniging.

Volgend jaar zal de wedstrijd weer 14 dagen voor Pinksteren op het programma staan.

Het mooie weer zorgde voor een ontspannen sfeer rondom de tent. Tussendoor kwamen en gingen ook nog de deelnemers aan de Bronkhorster Paarden Meerdaagse wat een pracht schouwspel opleverde vanaf het terras.