Nieuwe bixie Achterhoek bokaal succes

 

IMG 1725Tess en Lotte Wiggers zijn sinds kort jeugdleden bij In Stap en Draf. Beiden hebben vanaf het begin regelmatig meegedaan aan de verschillende mentrainingen van Bixie Achterhoek/Oost Nederland.  Tess en Lotte mennen veel met hun pony Lars, maar Lotte rijdt ook af en toe met Sammy, de trouwe viervoeter van Geraldine Stuivenberg.  Ook krijgt Tess regelmatig menles van Truus Middelkoop.

Dit seizoen werd er in de verschillende klassen  om de Achterhoek Bokaal voor het eerst een bixieklasse toegevoegd.  Dit was en is natuurlijk een mooie stimulans voor onze jonge menners.

De allereerste wedstrijd in Haaksbergen moesten de dames aan zich voorbij laten gaan. Maar in Hengelo, Westendorp en Winterswijk waren Tess en Lotte weer van de partij.

Zondag 21 juli was een spannende dag voor Tess en Lotte. Deze zondag zou de uitslag volgen voor Achterhoek Bokaal. Wat werd er hard getraind.  De dag zelf is goed verlopen, zowel  Lotte als Tess hebben een mooie proef laten zien met hun pony Lars.

IMG 1719Tess reed mee met in de bixieklasse B1 en Lotte heeft de proeven uit de klasse A gereden.

De vaardigheid was enorm spannend en zowel Tess als Lotte reden allebei foutloos, Tess was wel sneller.

De bixiemenners mochten aan het eind van de vaardigheid een mooie ereronde (filmpje)  rijden. Alle bixiemenners hebben mooie prijzen gekregen.

Tess heeft als mooie afsluiting van de dag de Bixie Achterhoek Bokaal in ontvangst mogen nemen.

De dames hebben genoten van de dag en van het mennen op zich.