• draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Bronckhorster paarden meerdaagse

Op 25, 26 en 27 mei 2018 houden we weer onze meerdaagse ritten. Voor ons als organisatie is het elk jaar ook weer een genot om te zien hoe de deelnemers deze recreatieve tochten beleven. De sfeer is altijd erg ontspannen omdat er geen wedstrijdspanning is en een ieder komt om een paar dagen op een rustige en ontspannen manier op z’n eigen wijze te rijden. Voor vertrek gezellig gezamenlijk een bakje koffie drinken , wat bijpraten en dan als het je uitkomt een keer vertrekken.

Dit jaar organiseren wij de rit voor de 10e keer en de inschrijving is ook nu weer opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners.

Er zullen deze drie dagen routes gereden worden van ongeveer 25 á 30 km door de omgeving van Vorden , Hengelo en Zelhem. De opzet is om de deelnemers de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te laten zien en te laten ervaren hoe het is om met je paard of pony 3 dagen door de Achterhoekse natuur te trekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen en kastelen dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport bezig te zijn.

Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven. Er is voldoende verkeersbegeleiding aanwezig om op onoverzichtelijke plekken alles in goede banen te leiden. Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Het secretariaat sluit om 17.00 uur.

Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes te rijden.

De leden van de menvereniging kennen natuurlijk de mooiste plekjes in hun woonomgeving en zijn er trots op dat ze deze in de verschillende routes op mogen nemen. Er zijn weggetjes opgenomen die normaal niet toegankelijk zijn maar speciaal voor dit evenement opengesteld worden door de Landgoedeigenaren. Hiervoor zijn wij de Landgoedeigenaren zeer erkentelijk.

De deelnemers worden zoveel als mogelijk is vrij gelaten om te rijden wanneer zij willen.

Het bekende paarden evenemententerrein de Hietmaat (Zelhemseweg 15, 7255 PS Hengelo (Gld) is het dagelijks start- en eindpunt van de tocht. Van hieruit zijn alle routes uitgezet ; vrijdags richting Vorden , zaterdags blijven wij in de omgeving Hengelo en zondags gaan wij naar Zelhem.

Wilt U meerijden met de 10e editie van de Bronckhorster Paardenmeerdaagse , dan kunt u zich inschrijven via de site www.bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl of bijgaand inschrijfformulier aan ons zenden per mail of post.

Uit vorige edities weten we dat er zeker ook belangstelling is voor deze rit van mensen die er een vakantietocht van willen maken. Op onderstaande adressen zijn er mogelijkheden voor overnachtingen met pensionstalling voor paard/pony.

Camping Warnstee
0575-441654  www.warnstee.nl

Wildenborcherhof
0575-556651  www.wildenborcherhof.nl

Oude Meulenbrugge
0575-471635  www.oudemeulenbrugge.nl

Camping Stalhouderij de Goldberg
0575-551679  www.degoldberg.nl

fam. W. Sloetjes
0575-551308  paardentoerisme

Deel deze pagina

Submit to Facebook