Skip to main content
  • draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Brrr wat een kou

Ondanks de barre kou, (buiten was het -8) waren er toch nog een kleine 50 toeschouwers naar de manege van “t Hameland in Vorden gekomen, waar om half acht in de kantine de koffie al stond te dampen.

De deelnemers aan de clinic van Truus Middelkoop hebben wel het nodige opgestoken, Monique Wiggers was met haar appalosa sofie’tje een van de deelnemers. Vanuit Zelhem reed Iris te Ronde met haar span bonte shets en vanuit Vorden Rian Drok ook met een span shets

Iris, Rian en Monique krijgen alle drie les van Truus, en ook in deze clinic ging het voornamelijk om vanuit ontspanning naar de juiste aanleuning te kunnen rijden en werd er aandacht besteedt aan het rechtrichten van de ponies.

Tussendoor vertelde Truus veel over haar manier van lesgeven, en door haar enthousiaste manier hiervan ging de tijd erg snel voorbij.

Monique werd een tijdje geleden gevraagd om mee te rijden met de menclinic van de gezamelijke menverenigingen van Vorden, Zelhem en Hengelo. “Tuurlijk” zei ik toen, maar naarmate de dag dichter bijkwam kwamen de kriebels wel.

Een boel vragen als “sta ik niet voor gek, als beginnend menner, bij al die ervaren menners”, de pony nog niet goed in conditie: gaat dat wel goed, gaat het niet mis, doe ik zelf geen rare dingen.

Prettig was dat Truus de clinic gaf, van haar heb ik sinds maart les, en ik ben door haar enthousiasme en manier van lesgeven, zelf heel blij geworden van de mensport. Truus weet hoe ze een menner moet begeleiden en dan niet alleen om het paard goed te laten lopen, maar ook de menner op de juiste manier ontspanning te laten ervaren.

Tijdens de menlessen komt ze regelmatig bij je achterop staan en laat je voelen hoe je meer ontspanning in je lichaam krijgt, waardoor dit ook overslaat op je pony.

De clinic verliep goed, het publiek vond ik eerst wel spannend, maar al snel ging de concentratie over op de les die ik kreeg en pony Sofie.

Ik vond het een leuke ervaring om zo eens te rijden en hoop nog lang van onze mooie mensport te kunnen genieten.

Iris, Rian en Monique waren zeer te spreken over de wijze van instructie.

Na afloop werd en nog even nagezeten in de kantine, en iedereen ging met een warm gevoel huiswaarts.

Mocht er belangstelling zijn voor het nemen van lessen, eind maart zal Truus weer starten met haar lessen. Deze worden gegeven aan de Menninkweg bij stal Groot Bannink.