• draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Dauwtrappen 2018

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag
Eind 2017 kwam werden in de Recreatiecommissie alweer plannen gemaakt voor de ritten van 2018. Uiteraard kwam daar ook de vraag: “Wie wil de rit met Hemelvaart uitzetten”. Marco en ik hebben aangegeven dat wij dit wel wilden doen. Duurt nog wel even dachten we. Maar als de eerste ritten in het voorjaar weer van start gaan, blijkt dat de tijd wel snel gaat.
Dus de voorbereiding van de rit moest toch maar eens echt gaan beginnen.  De startplek was al vrij snel duidelijk, dit kon mooi vanaf Groot Bannink. Waar de rit naar toe moest gaan dat had Marco al lang in zijn hoofd.

Maar het is niet alleen een rit uitzetten, er moet ook weer een topcatering neer worden gezet. Gelukkig was Trees Lanters bereidt om de catering van deze rit op zich te nemen en zij weet als geen ander wat er allemaal nodig is om de catering in goede banen te leiden.  
Ondertussen had Marco de rit op papier gezet en hebben we deze in het weekend nog eens nagereden. Er zijn 2 routes gekomen, een lange en een korte.
Nu nog de aanmeldingen,  zeker niet onbelangrijk en dat is ook altijd even een spannend ding, komen er wel genoeg aanmeldingen? Maar we hadden besloten dat ongeacht het aantal aanmeldingen de rit gewoon door zou gaan. Geweldig dat er genoeg aanmeldingen waren.
De avond voor de rit was de weersvoorspelling niet echt gunstig, na een paar zomerse dagen zou donderdag toch echt de slechtste dag worden. Als dat maar goed zou aflopen…
De ochtend van de rit stond Trees al vroeg de koffie te zetten voor de eerste deelnemers, de koffie was lekker en wonder boven wonder waren de weergoden ons gunstig gezind. Vanaf half 8 kwamen de eerste deelnemers om eerst te genieten van een kop koffie met krentewegge om vervolgens de rit te rijden door de mooie omgeving van buurtschap het Noordink.  De sherrystop was op een mooie plek langs het water, waar Trees, Chris en Henk iedereen van een drankje en hapje hebben voorzien.
Er reden 7 aanspanningen mee, het weer was goed, de rit was volgens de deelnemers mooi. Kortom iedereen heeft genoten van de mooie ochtend.

Deel deze pagina

Submit to Facebook