Skip to main content
  • draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Genieten van de lente

Na eerst een natte en toen een koude periode begon het op zondag 4 maart eindelijk op voorjaar te lijken. De eerste bezoekers van de feestmiddag zaten dan ook heerlijk buiten in het zonnetje te wachten terwijl alle andere deelnemers arriveerden bij het buurthuis in Varssel.

Tegen drieën waren zo’n 35 personen aangemeld en voorzien van koffie en een gebakje, waarop de voorzitter eenieder welkom heette en men zich klaarmaakte voor een wandeling. Voor degenen die zouden achterblijven in het buurthuis werd een DVD getoond met filmmateriaal uit de afgelopen 39 jaar van het bestaan van Menvereniging “ In Stap en Draf”.

Het merendeel van de aanwezigen vertrok in opperbeste stemming voor een verfrissende wandeling van ruim 4 kilometer tussen de greens van de golfbaan over het landgoed Zelle, inclusief ‘sherrystop’ waar menigeen van de pauze gebruik maakte om sjaals af te doen, jassen open te ritsen en even bij te komen van de weersomslag. 


Tussen 4 en half 5 was het gezelschap weer terug aan de Zelledijk zodat er bijgepraat kon worden en de wandelaars nog wat videobeelden konden bewonderen terwijl de lootjes verkocht werden. De prijzentafel was goed gevuld en de verloting zelf verliep vlotjes omdat een groot deel van de prijzen naar steeds dezelfde winnares gingen, waardoor ze haar lootjes al bijna niet mee durfde te controleren en haar prijs zelfs afstond om opnieuw te laten verloten. 

Toen ook de keukenapparatuur en de Mercedes waren verloot (als u nu denkt dat u iets gemist heeft: dat klopt, dus een volgende keer kunt u beter zorgen dat u er bij bent) duurde het niet lang voordat er een uitgebreid stamppotbuffet werd geopend.

Er werd genoten van een goede maaltijd waarbij zowel de actuele gebeurtenissen als de videobeelden met oude bekenden mooie herinneringen en anekdotes opleverden. Na een kopje koffie was het rond half zeven voor de meesten tijd om huiswaarts te gaan waarbij alle aanwezigen konden terugkijken op een gezellige middag.

Meer foto's