Skip to main content
  • draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Succesvolle Bixie training en kennismaking

De Bixie Men Training
Na maanden van voorbereiding en veel overleg, was het zaterdag 31 maart zover. De eerste bixie mentraining is van start gegaan. Samen met Kim van den Mosselaar van Bixie Achterhoek/ Oost Nederland, Hans Ouwersloot van Men District Oost en Truus Middelkoop als men instructrice is alles op alles gezet om van de eerste mentraining een groot feest te maken. En dat is gelukt.

De middag is begonnen met twee bestuursleden, Remco en Jebbo die ruitertjes van manege De Gompert kennis hebben laten maken met de mensport. Twaalf mini- mennertjes hingen aan de lippen van Jebbo en Remco. Wat was het mooi om al die trotse snoetjes te zien glunderen tijdens het mennen.

Vervolgens kwamen de bixie menners aan de beurt. Maar liefst 7 aanspanningen hebben zich voor deze middag opgegeven. In groepjes van 2 begonnen de mennertjes eerst met de check-up van het tuig, daarna wat dressuurmatige oefeningen om vervolgens af te sluiten met het rijden van een echt vaardigheidsparcours. Dit parcours was voor de gelegenheid aangekleed met lichtgevende paaseieren. Na afloop kregen de menners een goedgevulde goodybag met o.a . zakjes voer , pennen, een beker en veel meer leuke dingen.

De middag is voorbij gevlogen en zowel de menners als hun ouders als de organisatie kunnen terugkijken op een geweldige middag. Als ik nog een persoonlijk tintje aan dit verhaal moet geven: voor mijn gevoel heb ik alleen maar rondgelopen met een enorme big smile, want wat ik heb enorm genoten van deze middag!

De volgende trainingen zijn al weer in de planning. Deze zal in Winterswijk worden gegeven. Hou voor de exacte datum de site van Bixie Achterhoek/OostNederland, de pagina van MDO en natuurlijk onze eigen site in de gaten.

Hier een filmpje