• draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Zonnige Hengelse mendag

De 1e Hengelse Mendag is goed verlopen
Menvereniging ‘In Stap en Draf’ heeft haar eerste Hengelse Mendag op zaterdag 21 juli op de Hietmaat te Hengelo georganiseerd en kijkt terug op een geslaagde dag.
Er is samenwerking gezocht met’ Fiets de Boer op’ en daardoor was men verzekerd van veel ‘fietsverkeer’ op de Hietmaat – terwijl men het evenemententerrein toch vooral kent van de keuringen en wedstrijden.
De zon stond de hele dag hoog aan de hemel en bereikte zo nu en dan tropische temperaturen. Gelukkig staan op de Hietmaat nog een paar grote bomen waar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt werd; moest je even wachten met je aanspanning dan was het daar goed toeven.
In de ‘Piste’ toonde men verschillende rassen en daarmee is duidelijk welke paarden en ponies geschikt zijn voor de mensport: van de Shetlander tot de Shire. De heer Haasnoot toonde een pracht authentieke aanspanning – en ook voor de boomsleper, dhr. Harmsen uit de Steeg, is het nodig een hele goede verstandhouding te hebben met je paard om de boom op de juiste manier het bos uit te krijgen: een indruk wekkend schouwspel.

De Mensport kent wedstrijden bestaande uit verschillende onderdelen. De Vaardigheid en het hindernis-rijden is vandaag getoond. Menners met 1, 2 of 4 viervoeters voor de wagen namen de hindernissen met verve en konden de omgeving van Hengelo bewonderen door ook de route van 18 km – dan wel 9 km te rijden- de route die tevens voor de recreatieve rijden geschikt is. De jeugdige menners mochten onder begeleiding de waterbak ervaren waarbij van de ouder dan wel verwacht wordt een handje te helpen en de paar natte voeten die het oplevert, is met dit weer zelfs fijn! De info is ook terug te lezen in het programmaboekje dat een ieder overhandigd kreeg en thuis in de schaduw nog eens rustig kan terug lezen.
In de tent van de horeca was het gezellig druk en zijn de fietser en de paardenman met elkaar in gesprek. In het strodorp herleefde de tijd van toen door de antieke rijtuigen van de leden en ook het oude landbouw werktuig stond in gespannen voor het (houten) paard. Voor wat de mens en de viervoeter in deze tijd nodig hebben – of wensen - waren standhouders (sponsoren) uitgenodigd om hun waar op de Hietmaat uit te stallen. Het oog is vooral gericht op de toekomst en de doelstelling van deze dag is dan ook de Mensport te promoten .Voor de 2e editie in 2019 – de vereniging viert dan haar 40 jaar bestaan - zal de opzet gelijk zijn waar bij de jeugd vooral ook weer een plek krijgt.
Foto's zijn van Joke Heusinkveld

Deel deze pagina

Submit to Facebook