Skip to main content
 • draf1.jpg
 • draf2.jpg
 • draf3.jpg
 • draf4.jpg
 • draf5.jpg
 • draf6.jpg

Lid worden

 

De menvereniging " In Stap en Draf " is opgericht 22 mei 1979 en is per 1 januari 2002 en lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, KNHS en telt ca. 100 Leden, Vrienden en Donateurs. In Stap en Draf bestond in 2019 40 jaar. 

We weten ons gesteund door een flink aantal sponsoren die het ons met geld en in natura mogelijk maken om wedstrijden te organiseren. Naast de menners, de rijdende leden, zijn er Leden, Vrienden en Donateurs, die meerijden als groom/hulpkoetsier of als vrijwilliger actief zijn bij de organisatie van wedstrijden, het bouwen van hindernissen, hulp bij de recreatieve ritten, de catering en dergelijke activiteiten. We heten meer Leden, Vrienden, donateurs en vrijwilligers hartelijk welkom. Wie eens mee wil voor een kennismaking is welkom en kan zich melden bij een bestuurslid. Zie op deze website bij Vereniging / Bestuur en commissies.

In Stap en Draf kent Leden en Vrienden. Leden zijn zowel lid van In Stap en Draf als van de KNHS. Vrienden zijn alleen aangesloten bij In Stap en Draf en zijn geen lid van de KNHS. Leden en Vrienden hebben stemrecht, maar Vrienden hebben geen stemrecht over zaken die de KNHS betreffen.

Doelstelling
De officiële doelstelling is breed en in algemene termen opgenomen in de statuten.

In Stap en Draf richt zich in het bijzonder op het bevorderen van de mensport door:

 • Het organiseren van recreatieve menritten en menwedstrijden.
 • Het bevorderen van kennis over paarden en pony’s en van de mensport in het algemeen en in het bijzonder van de onderdelen Dressuur, Vaardigheid en Marathon.
 • Leden te ondersteunen, die actief zijn met authentieke, klassieke wagens en rijtuigen en minder bekende vormen van de aangespannen sport, zoals mendurance.

Activiteiten
In Stap en Draf organiseert jaarlijks menwedstrijden, recreatieve ritten, een feestmiddag of -avond en andere gezellige bijeenkomsten. De wedstrijden en recreatieve ritten zijn bijna allemaal ook opengesteld voor niet-leden. De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNHS. Met een aantal ritten kunnen ook ruiters en zelfs fietsers meedoen.

We richten ons ook op het werven van nieuwe leden en vrijwilligers. We zien weer meer jeugdleden en een bescheiden instroom van volwassenen.

Voor een overzicht van de activiteiten verwijzen we u naar de Agenda op deze website.

Verzekering
Elk menner dient in het bezit te zijn van een W.A.-verzekering. Voor wedstrijdrijders is het noodzakelijk lid te zijn van de KNHS.

Contributie
Het lidmaatschap van Leden en Vrienden bedraagt per jaar bedraagt € 40, --.

Jeugdleden/-vrienden tot 16 jaar betalen € 10,00 per jaar en donateurs betalen € 25,-. Degenen die zich aanmelden in de loop van het jaar betalen pro rata. Het lidmaatschap van de KNHS bedraagt in 2023 € 27,50 per jaar en wordt door het (jeugd)lid zelf voldaan of middels verrekening via onze penningmeester. 
De contributie wordt in de Algemene Leden Vergadering vastgesteld en daarna ontvangt u de nota met de vraag het bedrag voor de daarin genoemde datum over maken op ons banknummer: NL65 RABO 0327 4183 11 (Rabobank).

Secretariaat
Van alle wedstrijden welke binnen onze vereniging worden gehouden, wordt de administratie gevoerd door het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe leden die met een viervoeter paard of pony meedoen aan activiteiten, dienen lid te zijn van de KNHS. Als lid van de KNHS heeft u een persoonsnummer, dat recht geeft op deelname aan activiteiten in de Hippische Sport. Bent u al lid van de KNHS geeft u ons dan uw persoonsnummer door ter voorkoming van dubbele afdracht. Als u beginner bent, kunt u in principe aan alle activiteiten meedoen van In Stap en Draf. Voor deelname aan wedstrijden gelden de regels van de KNHS.

 • Ideeën, wensen, ..........laat ze horen
 • Bent u enthousiast zeg het ook aan anderen, heeft u op- of aanmerkingen meldt ze aan het Bestuur.
 • Om alles te organiseren hebben we de hulp nodig; ook de nieuwe leden en vrienden proberen we hierbij te betrekken
 • Nieuwe leden, vrienden, donateurs en vrijwilligers blijven altijd van harte welkom
 • Zijn er veranderingen m.b.t. de adressering en/of e-mailadres en (mobiele) telefoonnummers, laat het ons weten
 • Kent u een bedrijf of organisatie die ons zou willen sponsoren meldt dit bij de secretaris.
 • Lid, vriend, donateur of vrijwilliger worden? Meldt u aan bij de secretaris.
 • Communicatie met de secretaris is mogelijk via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen: 06-23918611.

Als bestuur proberen wij u op deze manier bekend te maken met de vereniging in de hoop dat u zich snel ‘thuis’ mag voelen bij ons.