Skip to main content
  • draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

Regen tijdens de SWM op 3 oktober

Redactioneel

In  Stap en Draf SWM Hengelo

In Stap en Draf heeft tijdens haar eerste dag van de 31e Samengestelde Wedstrijd Mennen te maken gehad met regen, heel veel regen! De wedstrijd – traditioneel in het 2e weekend van oktober- staat bij de menner er om bekend dat er rekening gehouden moet worden met mindere weersomstandigheden maar zoveel regen op één dag, is ook wel weer uniek. Het bleef maar regenen, en omdat de temperatuur prima was, verdween de glimlach niet van het gezichten van de aanwezigen; de vrolijke aankleding van het terrein met zijn vele vlagen en spandoeken van de sponsoren droeg daar zeker een steentje aan bij.

Deze normaal 2-daagse wedstrijd is dit jaar, door de geldende regels rondom het Corona-virus, verdeeld over 2 zondagen:  3 oktober  waren de ponymenners aan de start met een helaas wat klein deelnemersveld: de menner had na 1,5 jaar van  ‘stilte’, eindelijk weer de mogelijkheid om te starten en meteen keuze uit meerdere wedstrijden.  Niet elke combinatie was al geheel wedstrijdklaar en als het terrein dan ook nog heel drassig is, is het voor mens en dier een uitdaging om samen goed de eindstreep te halen.  Het wedstrijdelement wordt omgezet naar een uitslag, een uitslag die tegenwoordig digitaal het land in gaat zodat de men-liefhebber de wedstrijduitslagen van elk onderdeel op de voet kan volgen. Helaas door een fout in het uitslagenprogramma was het alleen mogelijk om de uitslag ‘ouderwets’ van papier te lezen. 

De ééndaagse wedstrijd verliep verder geheel naar wens, met grote dank aan de trouwe sponsoren en de medewerking van velen:  van official tot parkeerwachter, van starter tot finisher en van catering,  EHBO tot grondeigenaren en de gemeente.

Aanstaande zondag 10 oktober is de 2e dag van de wedstrijd met een volle startlijst van paarden en pony’s en  met weersvoorspellingen die zomerse waarden aantikken!
De vereniging nodigt u uit om een kijkje te komen nemen op het Evenemententerrein ‘de Hietmaat’ te Hengelo gld. De start van de onderdelen Dressuur en Vaardigheid is om 08.30 uur; de Marathon start om 12.00 uur.  Voor dit buitenevenement is controle met de QR-code niet nodig.

Nadere info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.