• draf1.jpg
  • draf2.jpg
  • draf3.jpg
  • draf4.jpg
  • draf5.jpg
  • draf6.jpg

SWM In Stap en Draf 10 oktober 2021

Op zondag 10 oktober 2021 waren de paarden uitgenodigd om naar Hengelo te komen voor de 2e dag van de 31 Samengestelde Wedstrijd Mennen. Was het op 3 oktober toen de pony’s aan de start stonden, heel beroerd met het weer, deze dag is het prachtig weer. Fotograaf Theo Jansen begint met plaatjes van aanspanningen in de mist en de opkomende zon: een mooier begin van de wedstrijd kan de organisatie zich niet wensen!

In een gemoedelijke sfeer waren verschillende aanspanningen toch al op zaterdag neergestreken in Hengelo en omgeving, bij kennissen gestald en op campings, om aan de geldende coronaregels te voldoen.

Het eerste onderdeel Dressuur wordt door meerdere juryleden beoordeeld en zij moesten constateren dat de uitvoering zo hier en daar duidelijk de ervaring mistte door de weinige wedstrijden die er nog gereden zijn. De Vaardigheid blijkt een pittige opdracht want de balletjes rolden menig keer van de kegels.

De marathon was ivm de ééndaagse wedstrijd teruggebracht naar het A-traject van 3 km gevolgd door het B-traject met 6 hindernissen . Daarna volgt een uitstaptraject en zo heeft de aanspanning in totaal 12 km afgelegd.  Tussen de onderdelen is er de veterinaire Controle die kijkt naar de gezondheid/conditie van het paard.

Als dan iedereen de hindernissen neemt zoals de parcoursbouwers dit bedoeld hadden, dan volgt de prijsuitreiking.

Met vlaggen, spandoeken en aankledingmaterialen van sponsoren is het terrein de Hietmaat met veel inzet omgetoverd tot een prachtige locatie die door de deelnemers op waarde geschat werd. De vereniging bedankt de landeigenaren en haar sponsoren zodat zij met hulp van haar leden, vrijwilligers en officials een wedstrijd als deze neer kan zetten. Dank u wel!

U vindt hier de foto's en video's van onder andere deze dag.

Begin oktober 2022 is de vereniging wederom te vinden op de Hietmaat, maar het buitenseizoen wordt gestart met een zgn.  Oefenmarathon op zondag 20 maart 2022.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel deze pagina

Submit to Facebook